RSS

νοητικοί χάρτες με το mapmyself (mapul)

08 Μάι.
νοητικοί χάρτες με το mapmyself (mapul)

Το MAPMYself αποτελεί ένα απλό και εύχρηστο, δωρεάν και απαλλαγμένο από διαφημίσεις, web-based περιβάλλον δημιουργίας νοητικών χαρτών με ιδιαίτερα ευχάριστη εμφάνιση. Επιτρέπει την ευέλικτη δημιουργία κλαδιών στο δέντρο από οποιoνδήποτε κόμβο, την επιλογή χρωμάτων στα κλαδιά του δέντρου, την ανάπτυξη και σύμπτυξη των κλαδιών και τη σχεδίαση/μετακίνηση της καμπύλης τους με όποιο τρόπο επιθυμεί ο χρήστης.

Οι χάρτες μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν από άλλους χρήστες online (2 μόνο στο δωρεάν λογαριασμό), αλλά επιπλέον, μπορούν να εξαχθούν τόσο σε xml μορφή για επανεισαγωγή σε μεταγενέστερη χρήση, όσο και σε μορφή εικόνας, ενώ μπορεί να επιλεχθεί και συγκεκριμένο τμήμα ενός χάρτη προκειμένου να αποθηκευτεί ένα screenshot μόνο αυτού. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα παρουσίασης/αναπαραγωγής του χάρτη, κατά την οποία αυτός αναπτύσσεται σταδιακά, είτε αυτόματα, είτε ελεγχόμενα από το χρήστη.

Τέλος, σε κάθε κλαδί του δέντρου μπορεί να επισυναφθεί μια εικόνα, με αναζήτηση στη διαθέσιμη online βιβλιοθήκη εικόνων, ή/και μία rich format σημείωση η οποία θα εμφανίζεται σε ξεχωριστό τμήμα της οθόνης κατά την παρουσίαση του χάρτη.

Ως προς τις λειτουργίες share/embed, το MAPMYself δίνει τη δυνατότητα, κατά τη δημοσίευση του χάρτη, να καταστεί αυτός δημόσια προσβάσιμος, παρέχοντας τόσο το δημόσιο url του, όσο και κώδικα ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες. Βέβαια, ο κώδικας αυτός παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα ενσωμάτωσης σε blogs που δεν επιτρέπουν χρήση της ετικέτας object της html.

http://www.mapul.com

Μπορείτε να δείτε την αναπαραγωγή του χάρτη εδώ

 
Σχολιάστε

Posted by στο 8 Μαΐου 2011 σε εργαλεία mindmapping

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε