RSS

δημιουργία slideshow με το photopeach

24 Απρ.
δημιουργία slideshow με το photopeach

Το photopeach είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις slideshows φωτογραφιών με ήχο, χρησιμοποιώντας εικόνες από τον υπολογιστή σου, ή από λογαριασμό σου στο picasa ή το facebook. Κάθε slideshow μπορεί να οριστεί public ή private και να επιτραπεί ή όχι ο σχολιασμός του.

Σε κάθε slideshow μπορεί να προστεθεί ήχος, με επιλογή από μια βιβλιοθήκη μουσικών κομματιών, ή με χρήση ενός βίντεο από το youtube που μπορείς να το αναζητήσεις μέσα από το site, ενώ το ανέβασμα αρχείων ήχου δεν επιτρέπεται στον δωρεάν λογαριασμό.  Επιπλέον, παρέχει κάποιες δυνατότητες επεξεργασίας των διαφανειών, όπως duplicate μιας διαφάνειας, εισαγωγή μιας κενής προκειμένου να εισάγεις κείμενο, ορισμός της ταχύτητας αναπαραγωγής τους, αναδιάταξη των διαφανειών, εισαγωγή κειμένου ή quiz σε κάθε διαφάνεια.

Υποστηρίζονται δύο διαφορετικές εκδοχές αναπαραγωγής του slideshow: spiral,που δεν περιλαμβάνει ήχο και κείμενο και story: ακολουθία φωτογραφιών με κείμενο και ήχο. Επιπλέον, υποστηρίζεται πλοήγηση μεταξύ των διαφανειών, χωρίς όμως να συγχρονίζεται ο ήχος και τέλος, κατά την ολοκλήρωση του slideshow, αν ο σχολιασμός του έχει επιτραπεί, δίνεται τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, τα οποία εμφανίζονται σαν επίλογος του slideshow.

Οι λειτουργίες share/embed υποστηρίζονται και για τις δύο εκδοχές αναπαραγωγής του slideshow.

Τέλος, το photopeach φέρει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, καθώς διαθέτεις τη σελίδα σου όπου παρουσιάζεται η δραστηριότητά σου, μπορείς να αναζητήσεις άλλους δημιουργούς και να τους ακολουθήσεις, προκειμένου να ενημερώνεσαι για το έργο τους.

Μειονεκτήματα: ο κώδικας που δίνεται για το embed χρειάζεται κάποια τροποποίηση προκειμένου να λειτουργήσει σε blogs που δεν επιτρέπουν ενσωμάτωση flash αντικειμένων μέσω της ετικέτας object (πχ wordpress.com). Επιπλέον, δεν επιτρέπει upload mp3 σε δωρεάν λογαριασμό

Ιδέες για χρήση στο σχολείο. Όλες οι παρακάτω παρουσιάσεις καλό θα ήταν να ενσωματώνονται σε blogs των παιδιών:

  • αναστοχασμός με παιχνίδι γραμμάτων: τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα ένα τα γράμματα μιας πρότασης που να συγκεντρώνει τις εντυπώσεις τους από την εβδομάδα που πέρασε στο σχολείο και να δημιουργήσουν ένα slideshow από αυτές τις εικόνες των γραμμάτων. Ως αποτέλεσμα, στη μορφή σπιράλ θα σχηματίζεται προοδευτικά η πρόταση, ενώ για τη μορφή story, μπορούν για κάθε γράμμα να βρουν λέξεις που ξεκινούν από αυτό το γράμμα και που είναι κι αυτές περιγραφικές για την εβδομάδα που πέρασε και να τις προσθέσουν στο κείμενο της κάθε εικόνας.
  • γνωριμία με τους μαθητές: στην αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά, χρησιμοποιώντας έναν κοινό λογαριασμό κάνουν όλα edit σε κοινό slideshow προκειμένου να προσθέσουν τις φωτογραφίες τους που θα έχουν τραβήξει προηγουμένως τα ίδια και θα τις έχουν επεξεργαστεί έτσι ώστε να αποτυπώνονται ως αστείες φιγούρες. Επιπλέον, προσθέτει καθένα μια διαφάνεια με κείμενο πριν τη φωτογραφία του όπου θα εμφανίζεται το μικρό του όνομα και στο κείμενο της φωτογραφίας του γράφει μια πρόταση που να το χαρακτηρίζει.
  • παρουσίαση και δημιουργία quiz: τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των 4. Κάθε ομάδα δημιουργεί το δικό της λογαριασμό στο photοpeach και αναλαμβάνει να παρουσιάσει ένα θέμα του ενδιαφέροντός της. Θα πρέπει να φτιάξουν, με οποιοδήποτε τρόπο θέλουν, 12 εικόνες, 3 ο καθένας, που θα περιγράφουν πτυχές του θέματος που παρουσιάζουν. Μετά από κάθε 3 εικόνες θα πρέπει να ενσωματώσουν ένα quiz που αναφέρεται στην παρουσίαση των τριών προηγούμενων εικόνων.

http://photopeach.com/

 
Σχολιάστε

Posted by στο 24 Απριλίου 2011 σε εργαλεία slideshow

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε